lauantai 3. maaliskuuta 2012

Punajuuri-fetacouscous ja uunipunajuuret

Uusimmassa Glorian ruoka&viini -lehdessä (2/2012) oli juttukokonaisuus, jossa tämän vuoden Top Chefistä tuttu Kristian Perkola loihti erilaisia ruokia monikäyttöisestä punajuuresta. Jupen keittiö testasi ensimmäisenä punajuuri-fetacouscousia ja uunipunajuuria. Ruoan aktiivinen valmistusaika on todella lyhyt, mutta uunipunajuurien kypsymistä täytyy odotella punajuurten koosta riippuen tunnista kahteen. Odotus kuitenkin palkitaan, sillä maku on todella hyvä. Myös punajuurimehuun tehty couscous oli todella hyvää ja tämän pariin tulee varmasti palattua myöhemminkin.


Ainekset:
Punajuuri-fetacouscous:
  • 2 dl punajuurimehua
  • 2-4 tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • 2 dl couscousia
  • 1-2 ruukkua ruohosipulia
  • 1 ruukku persiljaa
  • 2-4 rkl sitruunan mehua
  • 1/2 - 1 dl oliiviöljyä
  • 1-2 tl sokeria
Lisäksi:
  • 150 g fetajuustoa
  • 1 ruukku punajuurenversoja tai muista salaatinlehtiä
Uunipunajuuret:
  • 8 pientä punajuurta
  • 1/2 dl balsamicoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl sormisuolaa
  • 2-4 tl sokeria
  • 1/2 tl mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Paahda punajuuria kuorineen 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran eli kunnes ne ovat pehmeitä.
  2. Punajuurten kypsyessä kiehauta mehu, suola ja voi. Laita couscous laakeaan astiaan. Kaada neste päälle ja sekoita nopeasti. Anna imeytyä jääkaapissa 15 minuuttia.
  3. Kääntele couscousia lusikalla niin että rakenteesta tulee irtonainen. Hienonna ja lisää yrtit sekä sitruunaa, öljyä ja sokeria maun kukaan.
  4. Ota punajuuret uunista ja anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Kuori ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita balsamico ja öljy kulhossa. Sekoita punajuuret sekaan ja anna marinoitua 10 minuuttia.
  5. Valuta punajuuret ja mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
  6. Annostele couscous lautasille. Nostele punajuurilohkot ja murusta feta ympärille. Koristele versoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...