keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Thaihenkinen liha-pastasalaatti

Tämän täyttävän mutta kepeän salaatin idea on varsin yksinkertainen. Otetaan hieman tuoreita vihanneksia, pastaa, hyvää naudan filettä ja marinoidaan koko komeus lime-hunaja-kalakastikkeella. Makumaailma muistuttaa hieman thairuoasta, vaikka ainekset ovat joka puolelta. Sopivan mediumiksi jätetty liha tuo ruokaan oman murean makunsa. Lisäksi ruoan voi syödä joko kylmänä tai hieman lämpimänä, ja se sopii erinomaisesti myös seuraavan päivän lounaaksi.


Ainekset:
  • öljyä paistamiseen
  • 450 g naudan ulko- tai sisäfileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 450 g fusillipastaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl limen mehua
  • 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 4 kevätsipulia varsineen
  • 1 1/2 kurkkua
  • 3 tomaattia
  • tuoretta minttua silputtuna
Valmistusohje:
  1. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Paista paistinpannulla mediumiksi. Anna seisoa viitisen minuuttia ennen kuin leikkaat lihan ohuiksi viipaleiksi syiden vastaisesti.
  2. Keitä pasta isossa kattilassa suolatussa vedessä. Valuta pasta kylmän veden alla. Sekoita oliiviöljy pastan kanssa.
  3. Sekoita ja kiehauta kattilassa limen puristettu mehu, kalakastike ja hunaja parin minuutin ajan.
  4. Viipaloi kevätsipulit varsineeen. Leikkaa kurkut noin 3 cm pitkiksi viipaleiksi ja leikkaa kurkuista samalla vetinen sisäosa pois. Lohko tomaatit. Hienonna mintunlehdet.
  5. Sekoita kaikki ainekset keskenään huolellisesti. Lisää halutessasi hieman suolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...