keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Olutarvio: Ørbæk Påskebryg

Ørbæk Påskebryg on tuttu jo Alkon edellisvuoden pääsiäsiolutvalikoimasta. Edellinen tanskalaispanimo Ørbækin tekemä ja maisteltu olut oli jouluolutvalikoiman Jingle Bells, joka ei iskenyt oikein omaan makuhermoon. Pääsiäisolutta tarkoittava Påskebryg tuli testattua jo viime vuonna, mutta palataanpa aiheeseen keskinkertaisista muistikuvista huolimatta.

Luomuolut näyttää tuopissa punertavanruskealta, ja se tuottaa reilusti beigeä vaahtoa kaadettaessa. Suurin osa kuohkeasta vaahdosta häviää aikanaan, mutta jäljelle jää silti tyylikäs pitsikerros pitkäksi aikaa. Kyseessä on siis varsin tyylikäs olut.

Tuoksu on melko yrttinen ja mausteinen, hedelmäinen, lakritsinen ja myös hieman karamellimaisen makea. Kohtalaisen voimakas tuoksu on hyvin tasapainoinen ja onnistunut.

Maku yllättää heti aluksi pehmeydellään, vaikka makeutta ja yrttisyyttä riittää kosolti. En ole makeiden oluiden kovinkaan suuri ystävä, mutta tässä makeus on aika lailla sopivalla tasolla. Toffeeta muistuttavaa makeutta tasapainottavat juuri yrttisyys, suolainen lakritsi, kevyt paahteisuus, maltaisuus ja hedelmäisyys. Keskitäyteläinen suutuntuma on sopivan hapokas ja siinä myös kirpeä marjaisuus nousee paremmin esiin.

En pitänyt Påskebrygia viime vuonna kovinkaan erikoisena oluena, mutta nyt tämä maistui jostain syystä selvästi muistikuvia paremmin. Oluessa on aika lailla sellaisia ominaisuuksia mitä pääsiäisoluelta voi odottaa ja toivoakin, joten tätä voi suositella hyvin mielin.

Ørbæk Påskebryg:
Panimo: Ørbæk Bryggeri, Tanska
Tyyli: Dunkler bock, 7,2 %
Hinta: 3,80 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...