keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Olutarvio: König Ludwig Dunkel

König Ludwig Dunkel on Alkon helmikuun valikoiman uutuusoluita.

Olut on väriltään tumma ja punertavanruskea. Lasiin kaadettaessa se synnyttää mukavasti kuohkeaa beigeä vaahtoa, joka häviää suurelta osin melko nopeasti pois mutta jättää vielä jälkeensä lasin reunoille kuohkeaa saippuakuplamaisia saarekkeita. Tuoksu on tummalla lagerille melko tyypillinen eli todella hento. Intensiivisen tutkimisen jälkeen siitä irtoaa hieman leipämaisia ja makeahkon maltaisia aromeita. Siinä on havaittavissa myös hyvin kevyttä paahdetta.

Maku on varsin miellyttävä ja pehmeä. Aluksi siinä maistuu eniten juuri tuoksusta tuttu makeahko, leipämainen ja jopa hieman mämminen makupaletti yhdistettynä paahteiseen mallakseen ja kevyeen yrttisyyteen. Myös ruohomainen humalointi maistuu ja kestää pitkään. Oluen suutuntuma on kevyt, pehmeä ja helposti juotava. Jälkimaussa päällimmäisenä esiin nousee kevyt paahteisuus ja yrttisyys.

König Ludwig Dunkel on oikein juotava ja miellyttävä olut, joka sopii parhaiten nautittavaksi ruoan kanssa. Olettaisin esimerkiksi mausteisen makkaran lisukkeineen toimivan mainiosti Ludwigin kanssa. Oluessa ei ole sinänsä mitään suurempaa valittamista hieman kevyen ja vetisen rungon lisäksi, mutta ei myöskään toisaalta mitään ikimuistoista. Kyseessä on siis laadukas ruoka- ja käyttöjuoma saksalaisten laatustandardien mukaisesti.

König Ludwig Dunkel:
Panimo: Schloßbrauerei Kaltenberg, Saksa
Tyyli: Tumma lager, 5,1 %
Hinta: 3,32 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 5/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 13/20 = Yhteensä 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...