lauantai 10. maaliskuuta 2012

Inkivääri-sellerikeitto

Kevät kurkistelee jo nurkan takana ja aurinko lämmittää parveketta, joten oli aika nauttia lauantain keittolounas puolittain ulkosalla. Kaappien kätköistä löytyi selleriä, perunaa, porkkanaa ja inkivääriä, joten keittovalinta oli helppo. Pirteän makuinen keitto tuo mieleen lämpimämmät kelit ja lähestyvän kesän. Kyytipoikana oli tällä kertaa tuoretta ciabattaa, tyrnivoita ja mustaleimaa.


Ainekset:
  • öljyä paistamiseen
  • 400 g selleriä (lehti- ja/tai juuriselleriä)
  • 4 jauhoista perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 5 cm pala inkivääriä
  • 1,3 l vettä
  • kasvisfondia
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruohosipulia
Valmistusohje:
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri. Kuori ja paloittele selleri, peruna ja porkkana.
  2. Kuullota sipulia ja inkivääriä kattilassa öljyssä hetken aikaa. Lisää sitten sekaan vesi ja kasvisfondi sekä vihannekset. Keitä 20-30 minuuttia välillä sekoitellen.
  3. Soseuta keitto esim. yleiskoneessa ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma, kiehauta ja mausta. Viimeistele annos ruohosipulilla. Tarjoa tuoreen vaalean leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...