torstai 29. maaliskuuta 2012

Olutarvio: Nøgne Ø God Påske 2012

En ole koskaan maistanut huonoa olutta norjalaispanimo Nøgnelta, joten odotukset heidän tämänvuotista pääsiäisolutta kohtaan olivat kohtalaisen korkealla. Pullon etiketissä olut suositellaan nautittavaksi peräti 3-asteisena, mutta itse otin oluen testattavaksi jääkaappikylmänä eli hieman lämpimämpänä. Lisäksi etiketissä varoiteltiin pullon avaamisesta, mutta ainakin omalla kohdalla avaaminen sujui nätisti eikä keittiössä jouduttu siivoushommiin.

Olut muodostaa lasiin kaadettaessa komean valkoisen ja kuohkean vaahdon, joka viipyy ja ilahduttaa lasissa kiitettävän pitkään. Vaahdon alta paljastaa samea ja vaaleanruskea runko. Ulkonäkö antaa odottaa voimakasta tuoksua, mutta nenän työntyessä lasiin kokonaisuus osoittautuu odotettua kevyemmäksi. Päällimmäisenä tuntemuksena mieleen hiipivät hiivan, maltaan ja vehnän aromit. Tarkempi tutustuminen paljastaa myös hieman kevyttä yrttisyyttä/mausteisuutta, sitrukseen ja banaaniin kallellaan olevaa hedelmäisyyttä, ruohoisuutta ja karamellimaista makeutta. Mielestäni tuoksu on hyvin tasapainossa ja miellyttävä.

Maku on mukavan raikas ja hedelmäinen. Samoin kevyt karamellimainen makeus ja maltaisuus ovat hyvin esillä. Mausta paljastuu kiva sitrushedelmäinen aromi yhdistettynä kuivakkaan, happamaan ja havumetsän männyt mieleen tuovaan makuun. Lisäpotkua makuun tuovat myös hiivaisuus ja yrttisyys, joka tuntuu erityisesti jälkimaussa. Keskitäyteläinen suutuntuma on vain kevyesti hapokas ja nautittavan maukas.

Nøgnen pääsiäisolut ei petä taaskaan odotuksia, vaan on yhtä aikaa nautittava, mielenkiintoinen ja haastava olut belgialeista ja vehnäoluista pitäville.

Nøgne Ø God Påske 2012 on osa Alkon tämänvuotista pääsiäisolutavalikoimaa.

Nøgne Ø God Påske 2012:
Panimo: Nøgne Ø, Norja
Tyyli: Vehnäale, 6,5 %
Hinta: 6,34 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 8/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 15/20 = Yhteensä 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...