Tämän kirjoituksen lopusta löytyy alkuperäinen ohje kaikille autenttisuuteen pyrkiville kotikokeille.
Ainekset:
- 400 g luomunaudan jauhelihaa
- 150 g laadukasta pekonia
- 1 porkkana
- 1 lehtisellerin varsi
- 1 sipuli
- 500 g tomaatteja
- 3 dl täysmaitoa
- 1 1/2 dl punaviiniä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje:
- Pilko pekoni pieneksi kuutioiksi. Kuori ja pilko vihannekset. Leikkaa myös tomaatit pienemmiksi paloiksi.
- Sulata pekoni paistinpannulla omassa rasvassa keskilämmöllä. Lisää sitten pannulle porkkana, lehtiselleri ja sipuli. Kuullota ja pehmennä hetken aikaa.
- Lisää pannulle jauheliha ja sekoita se kasvisten sekaan. Lisää miltei heti pannulle tomaatit ja punaviini sekä tilkka maitoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä hautumaan pienellä lämmöllä pariksi tunniksi. Lisää tänä aikana säännöllisesti sekaan maitoa, jotta kastike ei kuivu.
- Keitä lopussa pasta ohjeen mukaan. Tarjoa pasta kastikkeen kera.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alkuperäinen ohje vapaasti käännettynä:
Ainekset:
300 g nautaa
150 g pancettaa, kuivattuna
50 g porkkanaa
50 g selleriä
50 g sipulia
5 lusikallista tomaattikastiketta tai 20 g kolminkertaista tomaattipyreetä
2,4 dl täysmaitoa
1,2 dl valko- tai punaviiniä
suolaa, mustapippuria
Valmistusohje:
Pieneksi kuutoiksi mezzaluna-veitsellä leikattu pancetta sulatetaan paistinpannulla. Vihannekset - niin ikään mezzalunalla pieneksi leikatut - lisätään pannulle ja jätetään hautumaan pehmeästi. Seuraavaksi pannulle lisätään naudan jauheliha ja sitä sekoitetaan kunnes se alkaa sihistä. Viini ja tomaattikastike lisätään pannulle yhdessä liemen kanssa ja ruoka jätetään hautumaan kahdeksi tunniksi. Tänä aikana sekaan lisätään hiljalleen maitoa ja ruoka maustetaan suolalla ja pippurilla. Vapaaehtoista mutta suositeltavaa on lisätä lopuksi litra täysmaitoa 'panna di cottura' eli ja keittää se kokoon, jolloin vähintään puolet maidosta haihtuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti