torstai 8. maaliskuuta 2012

Olutarvio: Pilsner Urquell

Pilsner Urquell on klassinen esimerkki tsekkipilsistä. Olut kaatuu tuoppiin kauniina ja täysin kirkkaan kullankeltaisena muodostaen samalla kuohkeaa valkoista ja keskipaksuista vaahtoa. Samalla ilmaan leviää houkutteleva, hieman voinen, maltainen ja ruohoinen tuoksu. Lähempi nuuskuttelu tuottaa saman tuomion. Joskin tässä vaiheessa siinä on aistittavissa myös aavistuksen verran hunajan mieleen tuovaan makeutta ja kedon kukkia. Tuoksu on siis melko suoraviivainen mutta riittävän voimakas.

Maku on myös varsin mainio. Se on erittäin helposti juotava muttei kuitenkaan vetinen. Maussa on mallasta, sopivasti hapokkuutta ja mukavan kuiva ja rapea humalointi. Maku on alussa lähinnä makeahkon maltainen mutta se muuttuu loppua kohden katkeroiseksi ja mukavasti suuta kuivattavaksi. Suutuntuma on keskitäyteläinen, liukkaan voinen ja keskihapokas.

Pilsner Urquell on ehdottomasti eräs parhaista pilsnereistä ja mainio olut rentoon illanviettoon, saunaolueksi tai kesähelteiden janojuomaksi. En ole tämän tyylisuunnan suurin ystävä, mutta tätä ostaa mielellään useamminkin. Kannattaa muuten ostaa Urquell pulloversiona, sillä ero tölkkiversioon on todella suuri. Kyseessä on myös eräs hinta-laatusuhteeltaan parhaista ulkomaisista maitokauppaoluista.

Pilsner Urquell:
Panimo: Plzensky Prazdroj (SABMiller), Tsekki
Tyyli: Pils (tsekkityylinen), 4,4 %
Hinta: 2,98 euroa / 0,50 litraa / Alko, maitokaupat

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...