lauantai 24. maaliskuuta 2012

Olutarvio: Höss Maibock

Alkoon kevään uutuusoluita on saksalaisen Höss-panimon Maibock eli suomennettuna kevätolut. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy tyylikkääseen korkkiviritelmään, joka on tuttu myös aiemmin blogissa arvioidusta panimon Das Echte -oluesta. Kyseinen olut ei iskenyt omaan makuun juuri lainkaan, mutta onneksi tämä Alkon uutuusolut toimii huomattavasti paremmin.

Lagereihin kuuluva heller bock on väriltään kullankeltainen ja täysin kirkas olut, joka synnyttää vaahtoa vain niukasti ja lyhytkestoisesti lasiin kaadettaessa. Tuoksu on maltainen ja viljainen. Lisäksi siitä erottaa melko selvästi hunajan, joka tuo makeutta tuoksuun. Samoin oikein tarkasti nuuhkimalla siitä erottaa karamellia muistuttavaa makeutta. Tuoksu on kuitenkin kokonaisuudessa hyvin kevyt joskin tasapainoinen.

Maku on ensipuraisulla hunajaisen makea ja kevyen yrttisesti humaloitu. Tuoksusta tuttu maltaisuus on toki myös vahvasti esillä. Makeus ei iske kuitenkaan häiritsevästi läpi. Humalointia olisi kaivannut kyllä enemmän, sillä reippaahkosta alkoholipitoisuudesta huolimatta oluen runko on kovin ohut. Suutuntuma on    kohtalaisen täyteläinen ja pehmeä. Hapokkuus on niin ikään melko maltillista. Jälkimaussa alkoholi puskee hieman enemmän läpi eikä lopetus ole muutenkaan aivan paras mahdollinen.

Höss Maibock on perinteistä saksalaista laatua, joka ei yllätä positiivisesti muttei toisaalta petäkään. Itsellä tämä taitaa jäädä kertamaisteluksi.

Höss Maibock:
Panimo: Privatbrauerei Höss der Hirschbräu, Saksa
Tyyli: Heller bock, 6,5 %
Hinta: 4,74 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 11/20 = Yhteensä 29/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...