tiistai 6. maaliskuuta 2012

Olutarvio: Teerenpeli Kaurakaapo Kaura Stout

Teerenpeli Kaura Stout on osa Alkon 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myyntiin tuotujen kotimaisten pienpanimoiden olutsarjaa. Katso myös muut blogissa arvioidut sarjan oluet.

Kaura Stout on kolamaisen musta olut niukalla ja nopeasti katoavalla vaahdolla. Tuoksu on kevyen karamellinen, siirappinen, paahteinen, mokkainen, kahvinen ja suolaisen lakritsinen. Yleisvaikutelma tuntuu varsin onnistuneelta ja tasapainoiselta mutta toisaalta myös hieman tavanomaiselta.

Maku on hyvin samankaltainen tuoksuun verrattuna. Aivan aluksi se tuntuu kevyen paahteiselta ja maltaiselta. Maussa yhdistyvät hyvin suolainen lakritsa ja makeahko karamelli sekä tuoksusta tutut mokkakahvi ja suklaa. Maku on todella hyvin tasapainossa, mutta runko on ehkä hieman turhan ohut jotta Kaurakaapo nousisi aivan stouttien eliittiluokkaan.

Oluen keskitäyteläinen suutuntuma on joka tapauksessa nautittavan liukas ja helposti kulautettava. Jälkimaussa lakritsi nousee paremmin esiin yhdessä yrttisyyden kanssa.

Kaurakaapo yllätti itseni positiivisesti, joskin olisin kaivannut runkoon enemmän jämäkkyttä. Joka tapauksessa kyseessä on tasapainoinen ja laadukkaasti tehty stout, joka luottaa enemmän makeuteen kuin paahteeseen.


Teerenpeli Kaura Stout:
Panimo: Panimoravintola Teerenpeli, Suomi
Tyyli: Stout, 6,0 %
Hinta: 3,96 euroa / 0,33 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...