perjantai 9. maaliskuuta 2012

Tomaattinen portobellopasta

Tämän sienipastan ideana on yhdistää portobellon aromaattisuus ja voimakas maku pitkään kypsytettävään ja punaviinillä terästettyyn tomaattikastikkeeseen. Portobello on suureksi kasvanut herkkusieni, joka kypsyy tavallista herkkusientä pitempään ja saa näin myös enemmän makua ja aromeita. Tomaattikastikkeessa voi käyttää mitä tahansa tomaatteja jota keittiöstä sattuu löytymään. Itse käytin tällä kertaa tölkistä löytyviä kokonaisia tomaatteja ja paseerattua tomaattia, mutta tomaattimurska ja tuoreet tomaatit käyvät vähintään yhtä hyvin tähänkin ruokaan. Samoin yrttien suhteen voi käyttää mielikuvitusta, mutta tuore basilika on aina varma valinta. Jos keittiöstä ei satu löytymään tuoreita yrttejä, niin myös kuivatut käyvät oikein hyvin. Tärkeintä on muistaa kypsyttää kastiketta pitkään ja rauhallisesti, jotta kastike saa imettyä kaikki herkulliset maut itseensä.

Ainekset:
  • öljyä paistamiseen
  • 400 g portobelloa (3 isoa sientä)
  • 1 iso tai 2 pientä sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 400 g kokonaisia tomaatteja
  • 300 g paseerattuja tomaatteja
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • timjamia
  • oreganoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl kuohukermaa
Lisäksi:
  • tagliatellea
  • raastettua parmesaania
  • hienonnettua basilikaa
Valmistusohje:
  1. Ota portobelloista jalka irti. Huuhtele ja kuutioi sienten hattuosa ja hienonna jalkaosa pieneksi silpuksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää kattilaan sienet. Paista hetken aikaa ja lisää vielä kattilaan sipulit. Kuullota keskilämmöllä.
  4. Kaada kattilaan tomaatit ja punaviini. Kiehauta ja jätä hautumaan pienellä lämmöllä vähintään tunniksi. Lisää vielä sitä ennen sekaan hunaja, hienonnettu basilika ja muut mausteet.
  5. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  6. Lisää vielä lopuksi kastikkeeseen kerma ja kiehauta nopeasti. Kokoa annokset ja viimeistele raastetulla parmesaanilla ja hienonnetulla basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...