keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Makea pinaatti-broileripasta

Pinaatti ja broileri on vanha ja hyväksi havaittu yhdistelmä, mutta sain jostakin päähäni kokeilla näiden kanssa kuivatettuja viikunoita. Lopputulos oli varsin mielenkiintoinen eikä lainkaan hassumpi. Makea viikuna tasapainottaa piristävästi pinaatin hieman kitkerää makua, joka tosin meinaa jäädä hieman alakynteen näillä ainesmäärillä. Joka tapauksessa makeahko pasta oli kivaa vaihtelua normaaliin annoksiin.

Ainekset:
  • öljyä paistamiseen
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 200 g kuivatettuja viikunoita
  • 1 iso sipuli
  • 200 g (Crème bonjour -)tuorejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Paloittele broilerit reiluhkoiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi viikunat ja leikkaa niistä pois kova kantaosa.
  2. Laita pastavesi kiehumaan.
  3. Paista broilerit öljyssä ruskeiksi paistinpannulla ja nosta lihat sivuun odottamaan.
  4. Lisää sitten pannulle sipuli ja pinaatit. Kuullota ja paista kunnes molemmat ovat pehmenneet.
  5. Keitä pasta ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
  6. Kaada broilerit takaisin pannulle yhdessä tuorejuuston kanssa. Sekoita hyvin ja kiehauta.
  7. Lisää sitten sekaan viikunat ja kerma. Kiehauta nopeasti ja mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Kokoa annokset ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...