lauantai 17. maaliskuuta 2012

Viiniarvio: Zenato Veneto Rosso 2008

Zenato Veneto Rosso ilmestyi Alkon valikoimaan helmikuun lopulla ja se palkittiin juuri Vuoden viinit 2012 -kilpailussa hopealla eurooppalaisten alle 10 euroa maksavien punaviinien sarjassa. Perheomisteinen Zenaton viiniliike perustettiin vuonna 1960 ja talon muita viinejä on saatavilla Alkossa  huomattava määrä. Kaikki maistamani ovat olleet laadukkaita ja varsinkin Valpolicella Superiorea on tullut ostettua monta kertaa ruokaviiniksi. Siispä Veneto Rosso tarttui luonnollisesti mukaan Alkon hyllyltä.

Zenato Veneto Rosso on tummanpunainen viini, joka on valmistettu mielenkiintoisesti paikallisesta Corvina Veronesesta ja kansainvälisistä Merlotista ja Cabernet Sauvignonista. Tämän takia se on saanut myös IGT-luokituksen (IGT Rosso Veneto) eikä DOC-luokitusta. Gardajärven etelärannalla Veneton viinialueella tehdyn viinin tuoksu on todella marjainen ja lähinnä kirsikkainen sekä herukkainen. Lisäksi kevyt yrttisyys ja mausteisuus nousevat mukavasti esiin.

Keskitäyteläinen maku vastaa aika pitkälti tuoksun luomia odotuksia. Siinä on myös aavistus jäännössokeria, joka tuntuu selvästi maussa. Pyöreitä tanniineja riittää varsin mukavasti, samoin hapokkuutta, joka tekee tästä hyvän ruokaviinin. Tällä kertaa viiniä tuli nautittua lasillinen kreikkalaishenkisen salaatin kanssa, jonka seuralaiseksi tämä oli hieman turhan tuhti viini. Olettaisin viinin toimivan parhaiten esimerkiksi possun ja vasikan kanssa. Itse tuottaja suosittelee viiniä nautittavaksi esimerkiksi grillatun tai savustetun lihan, italialaisen suolakinkun ja juustojen kanssa.

Viiniä tulee todennäköisesti ostettua myös toistekin hyvän hinta-laatusuhteen ansiosta.


Zenato Veneto Rosso 2008:
Maa/alue: Italia, IGT Rosso Veneto
Valmistaja: Zenato
Rypäleet: Corvina Veronese (40 %), Cabernet sauvignon (20 %), Merlot (40 %)
Hinta: 9,99 euroa / 0,75 litraa / Alko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...