sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Pastaa ja kikherneitä

Kiitokset reseptistä kuuluu Tamarind Heaven -blogin reseptille, jota noudatin melko tarkasti. Alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna laitoin kaksi kertaa enemmän kikherneitä ja kermaa sekä lisäsin myös hieman tomaattipyreetä kastikkeen sekaan. Lisäksi laitoin kuivatun oreganon sijasta kuivattua basilikaa. Joka tapauksessa ruoka oli oikein hyvää eli kannattaa testata.



Ainekset:
  • 2 dl kuivattuja kikherneitä
  • 250 g farfalle-pastaa
  • oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 3 porkkanaa
  • 4 tomaattia
  • tomaattipyreetä
  • kuivattua basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 1/2 dl kermaa
  • tuoretta basilikaa
Valmistusohje:
  1. Liota kikherneitä noin 10 tuntia ja siivilöi vesi pois. Keitä kikherneet kattilassa pehmeäksi eli noin tunnin ajan. Siivilöi vesi pois ja siirrä sivuun odottamaan.
  2. Kuumenna öljy isossa pannussa ja lisää sekaan murskattu valkosipuli ja hienonnettu sipuli. Freesaa, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Sekoita joukkoon pieneksi viipaloidut porkkanat, kuutioidut tomaatit, kuivattu basilika, suola ja pippuri. Keitä hiljakseen noin 15 minuuttia välillä käännellen. Lisää kikherneet ja kerma, sekoita hyvin ja kuumenna. Mausta tarvittaessa.
  3. Kiehauta tällä välin vesi isossa kattilassa ja lisää veteen suolaa. Lisää pasta, sekoita ja keitä ohjeen mukaan. Siivilöi vesi pois ja sekoita pasta kastikkeen sekaan. Koristele tuoreella basilikalla ja tarjoa tuoreen patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...