lauantai 1. lokakuuta 2011

Pastaa osterivinokkaiden kera

Lauantai-illallisen ensimmäinen ruokalaji oli kuivatuista osterivinokkaista tehty kermapohjainen pasta. Simppeli sienipasta sopii hyvin ensimmäiseksi lämpimäksi ruokalajiksi vaikka italialaishenkiseen illanviettoon tai pelkästään ainoaksi pääruoaksi. Tällä reseptillä valmistuu kaksi keskikokoista annosta eli kannattaa tehdä reilumpi satsi isompaan nälkään.

Ainekset (2 annosta):
  • 5 kerää tagliatellea tai pappardellea
  • 20 g kuivattuja osterivinokkaita
  • reilusti oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 1/2 dl kermaa
  • kourallinen raastettua emmentalia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
Valmistusohje:
  1. Liota osterivinokkaita viileässä vedessä puolisen tuntia.
  2. Laita pastavesi kiehumaan.
  3. Hienonna valkosipuli ja kuullota oliiviöljyssä parin minuutin ajan. Lisää sitten pannulle valutetut sienet ja paista viitisen minuuttia reilussa oliiviöljyssä.
  4. Kaada sitten pannulle kerma ja raastettu emmental. Kiehauta pienellä lämmöllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  6. Nosta pasta suoraan kattilassa lautaselle ja kaada sienikastike pastan päälle. Koristele silputulla basilikalla.
  7. Tarjoa kepeän italialaisen punaviinin ja tuoreen patongin kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...