Beef Wellington uunituoreena |
Viiniä |
Beef Wellington:
- 1 kg luomunaudan paistia
- 3 rkl oliiviöljyä
- mustapippuria
- suolaa
- dijoninsinappia
- 250 g sieniä
- 50 g voita
- kourallinen tuoretta timjamia
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 12 viipaletta parmankinkkua
- 500 g lehtitaikinaa
- jauhoja
- 2 kananmunan valkuaista + 1 tl vettä
- Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu ja ruskista pinta oliiviöljyssä. Ota paisti pois pannulta ja voitele kauttaaltaan sinapilla.
- Pilko sienet pienemmiksi paloiksi ja sekoita palat tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista sieniseosta pannulla, kunnes vesi on haihtunut.
- Laita kaksi kierrosta muovikelmua ison leikkuulaudan päälle. Laita parmankinkut kelmun päälle hieman toistensa päälle kahteen kerrokseen. Laita kinkun päälle ensin sieniseos ja sitten paisti. Pyöräytä kinkku tiukasti paistin ympärille kelmun avulla ja laita paketti jääkaappiin viilenemään 20 minuutiksi.
- Kaulitse taikina levyksi. Poista kelmu paistin ympäriltä ja laita paisti keskelle taikinaa. Voitele taikinalevyn reunat rikotuilla kananmunan valkuaisilla. Kääri taikina paistin ympärille ja leikkaa pois ylimääräinen taikina. Voitele vielä kauttaaltaan kananmunan valkuaisilla ja koristele vetämällä pitkiä diagonaalisia viivoja veitsen tylsällä puolella.
- Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja paista uunissa kunnes pinta on kultainen ja rapea eli noin 20-30 minuuttia. Ota pois uunista ja anna olla huoneenlämmössä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Meiramiperunat:
Ainekset:
- 1/2 kg perunoita (Rosamunda)
- voita
- oliiviöljyä
- tuoretta meiramia
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje:
- Esikeitä perunat reilusti suolatussa vedessä. Anna jäähtyä ja viipaloi pituussuunnassa neljään osaan. Paista paistinpannulla reilussa voi-öljysekoituksessa ja lisää pannulle lopuksi reilusti tuoretta meiramia. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Vihreä salaatti:
Ainekset:
- jäävuorisalaattia
Vinaigrette:
Ainekset:
- 1/2 dl hyvää extra virgin -oliiviöljyä
- 1/2 dl maapähkinäöljyä
- 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl dijoninsinappia
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje:
- Sekoita kaikki ainekset keskenään sekoittamalla voimakkaasti. Vinaigrette säilyy noin viikon verran suljetussa astiassa jääkaapissa. Sekoita vinaigrette jäävuorisalaatin kanssa juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti