lauantai 22. lokakuuta 2011

Olutarvio: Vakka-Suomen Prykmestar Suvi

Kesä on ohi, joten tuopissa on kesäistä kausiolutta marketin alehyllyltä. Maistelin tätä muistaaseni kerran kesähelteillä, mutta maistelusta ei jäänyt sen kummempaa muistikuvaa. Olut tehtiin Suomen Olutseuralle 20-vuotisjuhlan nimikko-olueksi, ja etiketin mukaan maltaiden mäskäysvedessä liuotettiin yön yli tuoreita koivunlehtiä. Kuulostaa siis lupaavalta.

Olut on täysin kirkas ja väriltään kultainen. Tuoppiin kaadettaessa ei synny käytännössä lainkaan vaahtoa ja ulkomuoto muisuttaa uhkaavasti peruslageria, joskin olut on kategorisoitu aromaattiseksi olueksi juuri mäskäyksessä käytetyn koivun takia. Tuoksua voisi kuvailla näkökulmasta riippuen neutraaliksi tai mitättömäksi. Intensiivisen nuuhkimisen jälkeen en tunnista koivun lehtien tuoksua, mutta toisaalta aistin maltaisuutta ja tiettyä ruohomaisuutta hyvin maltillisesti. Maku ei tarjoa myöskään sen kummempia elämyksiä. Ruohomaista humalaa, mallasta ja raikkautta riittää kohtalaisesti, mutta maku on kovin yksiulotteinen. Etiketin mukaisesti koivu alkaa maistua vasta jälkimaussa, joka tuo ovat kivan nyanssin kokonaisuuteen. Oluen suutuntuma on kevyt, hiilihappoinen ja raikas.

Prykmestar Suvi on muuten kovin helposti juotava ja tavanomainen olut, mutta jälkimaun koivu tuo siihen mukavan pienen säväyksen. Oluella on kuitenkin normaalisti hintaa sen verran reilusti, että ei tätä varmaan tule ensi kesänä ostettua (jos tulee uudestaan valikoimaan). Panimon oluista kannattaa tutustua mieluummin todella mainioon LuomuPilsiin tai Savuun/Savukatajaan, jotka ovat kaikki todella hienoja oluita.

Pisteet:
Tuoksu 5/10 + Ulkonäkö 2/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 11/20 = Yhteensä 27/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...