perjantai 21. lokakuuta 2011

Valkosipulinen uunilohi ja gratin dauphinoise

Tämä ruoka menee sarjaan "kertaus on opintojen äiti", sillä aiemmin aiemmin tehty naudan ulkofileepihvistä ja valkosipuliperunoista jäi yli perunoita yli sen verran reilusti, että niiden ympärille säi kätevästi kasattua uuden ruoan lohesta. Ideana oli käyttää myös loheen valkosipulia, jotta mauissa on ainakin jotakin samaa.



Ainekset:
Valkosipulinen uunilohi:
  • 625 g kirjolohifileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 sitruuna
  • oliiviöljyä
  • 1/2 solovalkosipuli
Gratin dauphinoise:
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 2 1/2 dl kermaa
  • pippuria
  • suolaa
  • valkosipulia
  • voita
Vihreä salaatti ja vinaigrette:
  • jäävuorisalaattia
  • keltaista paprikaa
  • tomaattia
  • luumutomaattia
  • kurkkua
...
  • 1/2 dl hyvää extra virgin -oliiviöljyä
  • 1/2 dl maapähkinäöljyä
  • 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Halkaise ja purista sitruunan mehu lasiin. Kaada päälle saman verran oliiviöljyä kuin sitruunasta puristui mehua. Hienonna tai murskaa valkosipuli lasiin ja sekoita. Laita lohi uunivuokaan ja kaada sitruunaöljyseos kalan päälle. Ripottele päälle vasta rouhittua mustapippuria ja sormisuolaa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia eli kunnes liha on vaaleaa ja se irtoaa helposti.
  2. Kuori ja viipaloi perunat parin millin paksuisiksi siivuiksi. Sekoita maito ja kerma keskenään ja mausta pippurilla ja suolalla. Hankaa uunivuoka kauttaaltaan valkosipulilla, voitele vuoka voilla ja lado perunat vuokaan. Kaada kermamaitosekoitus perunoiden päälle ja laita päälle vielä muutama nokare voita. Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet.
  3. Valmista vinaigrette sekoittamalla ainekset keskenään.
  4. Valmista salaatti pilkkomalla kurkku, tomaatit, paprika ja friséesalaatti pienemmiksi.
  5. Kokoa annokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...