torstai 20. lokakuuta 2011

Gratin dauphinoise ja naudan ulkofileé

Kesän aikana pihviä tuli syötyä niin paljon, että pienen hengähdystauon jälkeen oli taas aika palata pihvilinjalle. Tällä kertaa lisukkeena oli gratin dauphinoisea eli käytännössä siis valkosipuliperunoita ja vihreää salaattia vinaigretten kera. Ihan hyvää oli.


Ainekset:
Naudan ulkofileepihvi:
  • 2 naudan ulkofiléepihviä
  • voita
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
Gratin dauphinoise:
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 2 1/2 dl kermaa
  • pippuria
  • suolaa
  • valkosipulia
  • voita
Vihreä salaatti ja vinaigrette:
  • friséesalaattia
  • keltaista paprikaa
  • tomaattia
  • luumutomaattia
  • kurkkua
...
  • 1/2 dl hyvää extra virgin -oliiviöljyä
  • 1/2 dl maapähkinäöljyä
  • 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje:
  1. Ota fileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuori ja viipaloi perunat parin millin paksuisiksi siivuiksi. Sekoita maito ja kerma keskenään ja mausta pippurilla ja suolalla. Hankaa uunivuoka kauttaaltaan valkosipulilla, voitele vuoka voilla ja lado perunat vuokaan. Kaada kermamaitosekoitus perunoiden päälle ja laita päälle vielä muutama nokare voita. Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet.
  3. Valmista vinaigrette sekoittamalla ainekset keskenään.
  4. Valmista salaatti pilkkomalla kurkku, tomaatit, paprika ja friséesalaatti pienemmiksi,
  5. Voitele pihvit oliiviöljyllä. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja laita pannulle nokare voita. Paista noin kaksi minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...