Ainekset:
Naudan ulkofileepihvi:
- 2 naudan ulkofiléepihviä
- voita
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
Gratin dauphinoise:
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 2 1/2 dl maitoa
- 2 1/2 dl kermaa
- pippuria
- suolaa
- valkosipulia
- voita
Vihreä salaatti ja vinaigrette:
- friséesalaattia
- keltaista paprikaa
- tomaattia
- luumutomaattia
- kurkkua
...
- 1/2 dl hyvää extra virgin -oliiviöljyä
- 1/2 dl maapähkinäöljyä
- 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl dijoninsinappia
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje:
- Ota fileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
- Kuori ja viipaloi perunat parin millin paksuisiksi siivuiksi. Sekoita maito ja kerma keskenään ja mausta pippurilla ja suolalla. Hankaa uunivuoka kauttaaltaan valkosipulilla, voitele vuoka voilla ja lado perunat vuokaan. Kaada kermamaitosekoitus perunoiden päälle ja laita päälle vielä muutama nokare voita. Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet.
- Valmista vinaigrette sekoittamalla ainekset keskenään.
- Valmista salaatti pilkkomalla kurkku, tomaatit, paprika ja friséesalaatti pienemmiksi,
- Voitele pihvit oliiviöljyllä. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja laita pannulle nokare voita. Paista noin kaksi minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti