sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Viikunatatin

Blogissa on aiemmin tehty ranskalaista klassikkojälkiruokaa eli tarte tatinia, mutta nyt kokeiluvuorossa oli jälleen Jouni Törmäsen inspiroimana viikunatatin. Ruoka on tehty siis Chez Jouni -kirjan reseptin mukaan, mutta kokeilin nektariinien tilalla viikunoita. Reseptiä voi testata myös muilla hedelmillä ja mausteilla oman makunsa mukaan.
Valmis tatin
Ainekset:

  • 9 viikunaa
  • 100 g voita
  • 150 g sokeria
  • 1 paketti eli 500 g lehtitaikinaa
  • vaniljatanko
  • tomusokeria
  • kanelia
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 150-asteiseksi. Puolita viikunat.
  2. Laita voi ja sokeri uuninkestävälle teflonpannulle tasaisesti. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisältö siemenineen voi-sokeriseokseen. Lado päälle viikunat leikkauspinta ylöspäin. Laita pannu uuniin noin puoleksi tunniksi. Haihduta tarvittaessa hedelmistä irtoava vesi vielä hellalla.
  3. Ota pannu uunista ja kauli sekä leikkaa lehtitaikinasta pannun kokoinen taikina. Pistele taikinaan reikiä ja peitä pannu taikinalla. Laita takaisin 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.
  4. Anna vetäytyä vähintään puoli tuntia. Kumoa valmis tatin tarjoilulautaselle. Koristele kanelilla maustetulla tomusokerilla ja tarjoa lämpimänä jäätelön kanssa.
Viikunat ennen uunia 
Ja uunin jälkeen ennen taikinan lisäämistä ja uudelleen uuniinlaittamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...