Blogissa on aiemmin tehty ranskalaista klassikkojälkiruokaa eli
tarte tatinia, mutta nyt kokeiluvuorossa oli jälleen Jouni Törmäsen inspiroimana viikunatatin. Ruoka on tehty siis Chez Jouni -kirjan reseptin mukaan, mutta kokeilin nektariinien tilalla viikunoita. Reseptiä voi testata myös muilla hedelmillä ja mausteilla oman makunsa mukaan.
|
Valmis tatin |
Ainekset:
- 9 viikunaa
- 100 g voita
- 150 g sokeria
- 1 paketti eli 500 g lehtitaikinaa
- vaniljatanko
- tomusokeria
- kanelia
Valmistusohje:
- Esilämmitä uuni 150-asteiseksi. Puolita viikunat.
- Laita voi ja sokeri uuninkestävälle teflonpannulle tasaisesti. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisältö siemenineen voi-sokeriseokseen. Lado päälle viikunat leikkauspinta ylöspäin. Laita pannu uuniin noin puoleksi tunniksi. Haihduta tarvittaessa hedelmistä irtoava vesi vielä hellalla.
- Ota pannu uunista ja kauli sekä leikkaa lehtitaikinasta pannun kokoinen taikina. Pistele taikinaan reikiä ja peitä pannu taikinalla. Laita takaisin 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.
- Anna vetäytyä vähintään puoli tuntia. Kumoa valmis tatin tarjoilulautaselle. Koristele kanelilla maustetulla tomusokerilla ja tarjoa lämpimänä jäätelön kanssa.
|
Viikunat ennen uunia |
|
Ja uunin jälkeen ennen taikinan lisäämistä ja uudelleen uuniinlaittamista |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti