sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Porkkanakeitto

Porkkanoita saa tähän aikaan vuodesta pilkkahintaan, joten valtavan porkkanasäkin kulutus alkoi Helsingin sanomien reseptin pohjalta tehdyn sunnuntain lounaskeiton avulla. Resepti on varsin simppeli ja noudatin ohjetta aika tarkasti. Laitoin soppaan reilusti muskottipähkinää, mutta kaipasin silti keittoon hieman lisää makua. Tällä ohjeella keittoa tuli sen verran reilu satsi, että taidan maustaa keiton uudestaan ronskimmin ottein sekä soseuttaa sen. Ihan hyvää se oli myös tälläisenään. Kannattaa myös käyttää esimerkiksi hieman kuivahtanut patonki tai maalaisleipä ja lisätä palat keiton sekaan, jolloin keitto saa lisää rakennetta ja vatsa lisää täytettä.

Ainekset:
  • 500 g porkkanoita
  • 9 dl vettä
  • kasvisfondia
  • 100 g sulatejuustoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa
  • muskottipähkinää
  • timjamia
Valmistusohje:
  1. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeahkoksi raasteeksi
  2. Kuumenna vesi, mausta kasvisliemellä ja lisää porkkanaraaste ja juusto pieninä paloina. Lisää myös kerma ja keitä kunnes juusto on sulanut ja porkkana pehmennyt.
  3. Sekoita jauhot kermaan ja suurusta keitto. Kiehauta. Mausta keitto muskottipähkinällä ja koristele timjamilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...