tiistai 18. lokakuuta 2011

Jokirapupatonki

Blogissa aiemmin esitellyn jokirapusalaatin jämistä saa tehtyä kätevästi nopean lounaspatongin. Tosin patonki on sen verran hyvää, että tätä voi kokeilla tehdä ihan tällaisenaankin. Alhaalla oleva resepti on kopioitu siis suoraan salaatin ohjeista, yhteen puolikkaaseen patonkiin menee noin 1/4 ohjeen määrästä.




Ainekset:
  • 170 g jokirapua
  • 1/2 kerää jäävuorisalaattia
  • 150 g raejuustoa
  • 1 kurkku
  • 5 cm pala purjoa
  • 1/2 punttia tilliä
  • 100 g majoneesia
  • suolaa
  • valkopippuria
Kastike:
  • 1 lime
  • 4 rkl wasabia
  • 2 rkl ruokosokeria
Valmistusohje:
  1. Purista limen mehu paistinpannulle ja lisää sekaan wasabi. Kuumenna ja lisää sekaan vielä ruokosokeri. Anna jäähtyä.
  2. Silppua jäävuorisalaatti. Kuori kurkku ja poista keskeltä siemenet. Paloittele. Pilko purjo. Sekoita ainekset salaattikulhossa. Lisää sekaan raejuusto ja suurin osa silputusta tillistä sekä wasabikastike. Sekoita.
  3. Mausta majoneesi suolalla ja pippurilla ja sekoita muun salaatin kanssa. Anna viilentyä jääkaapissa tunnin ajan.
  4. Halkaise patonki ja lisää väliin täyte. Lisää vielä lopuksi väliin reilusti tuoretta tilliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...