tiistai 25. lokakuuta 2011

Côte du porc eli porsaankyljykset lihamestarin tapaan

Grillatut porsaankyljykset kuuluivat oleellisena osana kotikokin lapsuuteen ja nuoruuteen, mutta viime aikoina niitä on tullut tehtyä selvästi vähemmän. Jo aiemmin kehutussa Chez Jouni -kirjassa oli mielenkiintoinen resepti kyljysten laittamiseksi, joten ei muuta kuin testaamaan. Kyljysten rinnalle kannattaa tehdä perunamuussia isompaan nälän taittamiseksi, mutta nyt tarkoituksena oli tehdä hieman kevyempi iltapala, joten lisukkeina oli pelkästään suolakurkkuja, tomaattia ja romainesalaattia. Kyljyksistä tuli todella herkullisia, joten tätä pitää tehdä toistekin.

Ainekset:
  • 2 porsaankyljystä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • vehnäjauhoja
  • oliiviöljyä
  • voita
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • 1 tl dijoninsinappia
  • timjaminlehtiä
  • 1 dl ranskankermaa
Lisäksi:
  • suolakurkkuja
  • tomaatteja
  • romainesalaattia
Valmistusohje:
  1. Mausta kyljykset suolalla ja valkopippurilla. Jauhota kyljykset kevyesti ja paista ensin öljyssä. Lisää voi ja paistele vielä väriä pintaan molemmin puolin.
  2. Nosta kyljykset pois pannulta.
  3. Kaada ylimääräiset rasvat pois pannusta. Huuhdo paistinpannu lorauksella valkoviiniä ja kiehauta alkoholi pois. Lisää pannulle sinappi, timjaminlehdet ja ranskankerma. Laita kyljykset pannulle kastikkeeseen ja anna hautua tovi.
  4. Kokoa annos lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...