lauantai 1. lokakuuta 2011

Rommiananas ja mascarponevaahto

Suun saa makeaksi illallisen päätteeksi rommissa haudutetun ananaksen ja mascarponevaahdon avulla. En ole ylipäänsä rommin suurin ystävä, mutta se sopii tuoren ananaksen kanssa aivan täydellisesti. Ananas karamellisoituu rommin ja sokerin avulla todella herkullisen makeaksi, joten makean himon pitäisi tyydyttyä tällä reseptillä ainakin vähäksi aikaa.

Ainekset (4 annosta):
  • 1 tuore ananas
  • 1/2 dl tummaa rommia
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 dl vettä
Mascarponevaahto:
  • 1 1/2 dl vanillavaahtoa
  • 125 g mascarponea
  • 1/2 sitruunan mehu
Valmistusohje:
  1. Vatkaa vanillavaahto ja sekoita joukkoon mascarpone. Purista sitruunan mehu sekaan ja sekoita vielä kerran kevyesti.
  2. Kuori ja pilko ananas. Paista paloja hetki wokkipannulla ja lisää sitten pannulle rommi, vesi ja sokeri. Kiehauta kunnes vesi on hävinnyt miltei kokonaan. Anna jäähtyä jonkun aikaa.
  3. Kokoa annos laittamalla ananakset jälkiruoka-astian pohjalle ja vaahto päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...