lauantai 29. lokakuuta 2011

Kuumia karpaloita ja balsamicokaramellia suklaajäätelön kera

Blogissa on esittelyvuorossa lisää Chez Jouni -kirjan herkkuja eli kuumia karpaloita ja balsamicokaramellia suklaajäätelön kera. Todella helppoa ja vielä parempaa. Tällä ohjeella tulee noin 3-4 annosta riippuen makean nälästä.

Ainekset:

  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl voita
  • 1 dl pakastettuja karpaloita
  • 1 dl balsamiviinietikkaa
  • 2 dl vattuja
  • tuoretta minttua
Valmistusohje:
  1. Laita sokeri lämpimälle ja kuivalle pannulle. Kun sokeri alkaa karamellisoitua, lisää voi ja anna sulaa. Lisää karpalot hieman jäisinä ja pyörittele karamellissa kauttaaltaan.
  2. Lisää balsamiviinietikka ja keitä kasaan, kunnes seos alkaa vahveta ja tulee siirappimaiseksi. Käytä vadelmat varovasti pannulla, mutta älä riko niiden rakennetta.
  3. Tarjoa välittömästi tumman suklaajäätelön kanssa. Koristele mintulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...