maanantai 31. lokakuuta 2011

Olutarvio: Lapin Kulta Jouluolut Luomu

Orastavan talven varma merkki ovat jouluoluet, jotka valtaavat tähän aikaan vuodesta marketit ja Alkon. Täten onkin korkea aika aloittaa jouluoluiden testaus. Ensimmäisenä kunnian saa Lapin Kullan Jouluolut luomuversiona. Olut on punertavanruskea ja reippaasti beigea vaahtoa tuottava. Tuoksu yllättää positiivisesti. Siinä on kahvia, suklaata, mämmiä ja hieman paahteisuutta. Alku on siis varsin lupaava.

Maku ei valitettavasti yllä lupauksia herättävän tuoksun tasolle. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy laimeaan makuun, sillä olut maistuu hieman kuin sitä olisi lantrattu lopuksi vedellä. Lisäksi olut maistuu hieman yllättäen esanssiselta, sillä kyseessä on kuitenkin luomuolut. Joka tapauksessa yrttisessä humaloinnissa on hieman enemmän yritystä kuin normaalisti suurten suomalaispanimoiden tämän tyylisissä oluissa. Maussa on karamellimaista makeutta ja paahdettua ja kuivakkaa mallasta.

Suutuntuma on kevyt ja hiilihapokas. Jälkimaussa on jopa hieman katkeroa. Kokonaisuus on täten Lapin Kullan aiempia markettitason jouluviritelmiä parempi, mutta ei tämäkään nyt aivan täysosuma ole. Kuitenkin keskimääräistä hieman parempi.

Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.Lapin Kulta Jouluolut Luomu:
Panimo: Hartwall (Heineken), Suomi
Tyyli: Wieniläistyylinen lager, 4,6 %
Hinta: noin 1,40-1,60 euroa / 0,33 litraa / maitokaupat

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 2/5 + Maku 4/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 9/20 = Yhteensä 23/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...