Haukipullat:
Ainekset:
- 500 g haukea
- 1 paksu maalaisleivän siivu pilkottuna
- 1 dl kermaa
- 1/2 dl auringonkukan siemeniä
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 tomaattia
- 1 punttia korianteria
- 2 kananmunaa
- valkopippuria
- mustapippuria
- 1/2 dl öljyä
- suolaa
- voita
Valmistusohje:
- Jauha haukifilee monitoimikoneessa.
- Kostuta iso pala maalaisleipää desilitrassa kermaa.
- Liota auringonkukan siemeniä kylmässä vedessä.
- Murskaa valkosipulin kynsi.
- Kalttaa ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Poista siemenet.
- Pese ja pilko korianteri.
- Vatkaa munat, riko leivän rakenne ja sekoita munien kanssa. Sekoita loputkin ainekset keskenään. Lisää pippurit, suola ja öljy.
- Muotoile massasta pihvejä/pullia ja paista ne kypsiksi auringonkukkaöljy-voiseoksessa.
- Tarjoile Sauce Viergen kanssa. Lisukkeena toimivat loistavasti esimerkiksi paistetut kanttarellit, perunat, perunamuusi, riisi ja salaatti.
Sauce Vierge:
Ainekset:
- 3 kaltattua tomaattia kuutioituna
- kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 10 mustaa nizzalaista oliivia pilkottuna
- 1 tl sitruunan kuorta
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä (Extra Virgin)
- 2 rkl suolattuja kapriksia hakattuna
- (suolaa)
- mustapippuria
Valmistusohje:
- Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile haukipullien kanssa. Kastike sopii kaikille kaloille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti