sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Olutarvio: Teerenpeli Hippaheikki

Tuopissa Teerenpelin Hippaheikki. Kuparinvärinen olut laskeutuu tuoppiin nätisti ilman suurempaa vaahtoamista.  Aluksi tuoksussa ei ole juurikaan ESB:lle tyypillistä raikasta humalointia, vaan tuoksu on lähinnä lagermaisen viljainen/maltainen. Hiljalleen tuoksu alkaa avautua paremmin, jolloin siitä saa irti myös brittiolueille tyypillistä sitruksista ja ruohomaista humalointia. Tuoksu on silti hieman valju ja myös osittain tunkkainen.

Maku on tuoksua hieman parempi, vaikka samaa tunkkaisuutta löytyy myös mausta. Yleisvaikutelma on raikkaan viljaisen/ruhoisen humaloinnin sävyttämä. Lisäksi maku on yllättävän karamellinen, hunajainen ja yrttinen. Humalointi on kohtalaisen onnistunut. Aluksi humalointi tuntui liian vaisulta, mutta muutaman hörpyn jälkeen mieli muuttuu. Suutuntuma on kevyt/keskitäyteläinen ja melko hiilihappoinen sekä helposti kulautettava. Kuiva maku korostuu erityisesti loppumaussa, jossa greippinen katkero kipristää mukavasti kieltä ja ikeniä.

Hippaheikki tuntui aluksi tyhjänpäiväiseltä oluelta, mutta muuttuu yllättävän hyväksi suomibitteriksi varsinkin kun kyseessä on alkoholitilavuudeltaan markettitason olut.

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...