sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Punasalaattirisotto

Risottoa pitäisi tehdä ehdottomasti useammin, sillä kyseessä on oikein tehtynä aivan mahtava ja monipuolinen ruoka. Risotonkeittäminen on helppoa, mutta vaatii kuitenkin paneutumista 20 minuutin ajaksi. Se kannattaa ja vain oma mielikuvitus on rajana muiden lisukkeiden lisäämisen suhteen. Nyt kokeilussa oli uusimman Glorian Ruoka&Viini (6/2011) -lehden reseptin mukaisesti punasalaattirisotto. Maukasta ja monivärisen kaunista.

Ruokajuomana oli tällä kertaa Masi Bonacosta Valpolicellaa (ks. Alkon kuvaus), joka kävi erittäin hyvin nautittavaksi risoton kanssa. Viini oli niin tuoksultaan kuin maultaan kirsikkainen ja mausteinen sekä sopivan hapokas.


Ainekset:
  • 2 salottisipulia
  • 25 g voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl risottoriisiä
  • 9-10 dl kasvislientä
  • 2 dl täyteläistä punaviiniä
Lisäksi:
  • 150 g punasalaattia
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • 1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
  • mustapippuria
  • 1-2 rkl hienonnettua salviaa
Valmistusohje:
  1. Hienonna sipulit. Kuumenna voi ja öljy kattilassa. Kuullota sipulia muutama minuutti, mutta älä anna niiden saada väriä. Lisää riisi ja kuullota se läpikuultavaksi.
  2. Lisää pari desiä kasvislientä ja kypsennä risottoa keskilämmöllä muutama minuutti usein sekoitellen. Lisää lientä, kun edellinen erä on imeytynyt. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on täysin kypsää eli noin 20 minuuttia. Lisää punaviini ja hauduta risotto kypsäksi.
  3. Huuhtele ja viipaloi punasalaatti. Kuumenna voi ja öljy. Kuullota salaattia hetki, kunnes se pehmenee mutta säilyttää värinsä. Lisää salaatti valmiiseen risottoon. Mausta parmesaanilla, appelsiininkuorella, mustapippurilla ja salvialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...