lauantai 15. lokakuuta 2011

Suppilovahverokeitto

Suppilovahverot kuuluvat syksyyn. Blogista löytyy aiemmista resepteistä kaksi pastaa, piiras ja lämmin salaatti, joten nyt vuorossa oli vaihtelun vuoksi lauantailounaana juustoinen keitto. Resepti on tehty periaatteella vähemmän on enemmän eli käytännössä suppilovahveroiden lisäksi keittoon tulee vain sipulia ja tomaattia sekä kasvislientä ja tuorejuustoa. Keittoa voi maustaa oman makunsa mukaan, mutta itse laitoin sekaan vain hitusen suolaa. Koristeluun voi käyttää kevätsipulien sijasta muitakin yrttejä kuten esimerkiksi persiljaa. Ei kannata unohtaa myöskään parmesaania.

Ainekset:
  • 1 l suppilovahveroita
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1/2 solovalkosipuli
  • 4 tomaattia
  • 8 dl kasvislientä
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 1 dl maitoa
  • suolaa, pippuria
  • parmesaania
  • kevätsipulin vartta
Valmistusohje:
  1. Silppua sienet, sipuli ja valkosipuli. Lisää pannulle oliiviöljyn kera ja kuullota muutama minuutti.
  2. Kuutioi tomaatit ja lisää kattilaan. Lisää kasvisliemi ja kiehauta.
  3. Lisää tuorejuusto ja anna kiehua kevyesti noin 20 minuuttia.
  4. Sekoita maito ja maissitärkkelys. Suurusta keitto ja keitä hetki. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
  5. Raasta annoksen päälle parmesaania ja koristele hienonnetulla kevätsipulin varrella. Tarjoa patongin tai maalaisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...