lauantai 12. marraskuuta 2011

Olutarvio: BrewDog There Is No Santa

Skottipanimo BrewDogin panimolle perinteiseen tyyliin nimetty There Is No Santa on markettivahvuinen jouluolut. Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.

Olut on väriltään miltei pikimusta kuten stoutin kuuluukin olla. Se vaahtoaa vain hyvin vähän tuoppiin kaadattaessa ja sekin vähä pakenee hyvin pian paikalta. Olut tuoksuu piparille, neilikalle, kardemummalle, lakritsille, toffeelle ja inkiväärille.

Maku on tuoksunkaltainen maustepommi. Valitettavasti matala alkoholitilavuus tekee oluesta hieman vetisen, sillä tämänkaltainen olut vaatisi selvästi enemmän runkoa maun pohjaksi. Maku on kuitenkin tuoksun kanssa hyvin linjassa. Oluessa on hiilihappoja kohtalaisesti, joka korostuu erityisesti suutuntumassa. Vetisyys on myös avainsana jälkimaussa mausteisuuden lisäksi.

Potentiaalia olisi ollut siis paljon parempaankin, mutta valitettavasti hyvä yritys jää vaillinaiseksi ohuen rungon takia. Olut onkin tavallaan kevytversio esimerkiksi aiemmin arvioidusta norjalaispanimo Nognen tämänvuotisesta jouluoluesta.

BrewDog There Is Not Santa:
Panimo: BrewDog, Skotlanti
Tyyli: Stout, 4,7 %
Hinta: noin 2,79-3,99 euroa / 0,33 litraa / maitokaupat

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 5/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...