maanantai 14. marraskuuta 2011

Hapanimelä ja tulinen broileripannu


Tämä varsin yksinkertainen ruoka on omaan makuun erittäin hyvin toimiva yhdistelmä tulisuutta ja hedelmäisyyttä. Ruoan tulisuus- ja suolaisuusastetta voi kontrolloida makunsa mukaan chilin (ja piri pirin) sekä soijakastikkeen määrällä, reseptissä mainitut mitat ovat vain ohjeellisia. Lisäksi banaani ja ananas tuovat mukavasti makeaa ja hedelmäistä vastapainoa tuliselle kastikkeelle ja broilerille. Kannattaa testata!


Ainekset:
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • 1-2 punaista chiliä
  • piri piri -maustesekoitusta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 1/4 dl valkoviiniä
  • 1 purkki säilykeananasta
  • 1 banaani
  • 1 tl tärkkelysjauhoa
  • 2 rkl soijakastiketta
Lisäksi:
  • riisiä
Valmistusohje:
  1. Keitä riisin ohjeen mukaan.
  2. Paloittele liha pienemmiksi paloiksi ja paista paistinpannulla öljyssä kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Halkaise chilit ja poista siemenet. Paloittele ja lisää pannulle yhdessä seesaminsiementen kanssa.
  4. Lisää pannulle valkoviini ja kypsennä seosta noin 5 minuutin ajan.
  5. Valuta ananaksista mehu pois ja viipaloi tarvittaessa. Kuori ja viipaloi myös banaani. Lisää ananaspalat ja banaaniviipaleet pannulle.
  6. Lisää tärkkelysjauho pannulle sekä mausta soijakastikkeella makusi mukaan.
  7. Kokoa annokset lautaselle ja koristele esimerkiksi tuoreella persiljalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...