Ainekset:
- 800 g naudan sisäpaistia
- tuoretta korianteria
- 1 sipuli
- voita
- öljyä
- suolaa
- pippuria
- vehnäjauhoja
- 5 jauhoista perunaa
- 1 palsternakka
- 4 porkkanaa
- 1 bataatti
- 2 dl punaviiniä
- 5 dl lihalientä
- 3 laakerinlehteä
- 3 kuivatettua appelsiininkuorta (ks. ohje)
- valkosipulia
- sitruunankuorta
Valmistusohje:
- Esilämmitä uuni 160-asteiseksi.
- Paloittele paisti pienemmiksi palasiksi ja pyörittele suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhossa.
- Silppua sipuli.
- Kuori ja paloittele juurekset (perunat, palsternakka, porkkanat ja bataatti) pienemmiksi paloiksi.
- Kuullota silputtu sipuli voi-öljyseoksessa valurautapadassa. Lisää sekaan myös tuore korinanteri.
- Lisää pataan myös paloitellut juurekset, punaviini, lihaliemi, laakerinlehdet ja kuivatetut appelsiininkuoret ja mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta, laita pataan kansi päälle ja nosta uuniin.
- Kypsytä uunissa noin 3-4 tuntia eli kunnes liha on mureaa.
- Viimeistele ruoka ripottamalla annoksen pinnalle tuoretta korianteria, murskattua valkosipulia ja raastettua sitruunankuorta. Tarjoa tuoreen leivän ja punaviinin kera.
Muuten loistava ohje, mutta mitä lihoille tehdään jauhoissa pyörittelyn jälkeen?
VastaaPoista