perjantai 4. marraskuuta 2011

Olutarvio: Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock

Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock on vanha tuttu sesonkiolut ja kuuluu jälleen Alkon valikoiman jouluoluisiin. Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.

Olut on ulkomuodoltaan tumma ja kirkas sekä väriltään punertavanruskea tai miltei musta. Vaahtoa syntyy vain kevyesti ja sekin katoaa nopeasti pois. Olut näyttää miltei tuoppiin kaadetulta kolalta, mutta onneksi itse täyte on ehtaa kultaa. Tuopista leijailee sieraimiin todella voimakkaan savuinen tuoksu, joka muistuttaa enemmän savukinkkua tai Islayn savuisia viskejä oluen sijaan. Palvikinkkumainen aromi dominoi tuoksua, mutta tarkemman nuuskuttelun jälkeen nenään kantautuu myös tervan, siirapin ja maltaan aromeita.

Maku on totta kai savuinen, mutta myös makean ja paahteisen maltainen. Lisäksi mausta löytyy siirappia ja lakritsia sekä hieman katkeroa varsinkin loppua kohden. Tuoksu ja maku ovat siis hyvin tasapainossa täydentäen toisiaan. Maku on ylipäänsä todella samettisen pehmeä ja samaa voi sanoa myös oluen suutuntumasta, joka on kevyehkö, tervapastillimainen ja savukinkkumainen. Maku kestää kaiken lisäksi pitkään ja lopussa kuvaan astuu myös kuivakka ja piristävä humalointi. Kaiken kaikkiaan kyseessä on maineensa ansainnut klassikko-olut, joka sopii täydellisesti pimeiden ja kylmien talvi-iltojen varalle. Kaiken lisäksi olut on hinta-laatusuhteeltaan aivan loistava eli tätä ei voi kuin suositella.

Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock:
Panimo: Heller-Trum, Saksa
Tyyli: Savuolut, 6,5 %
Hinta: 3,58 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 9/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 9/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 16/20 = Yhteensä 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...