Ainekset:
- 1 sipuli
- 1/2 solovalkosipuli
- oliiviöljyä
- 400 g paseerattua tomaattia
- 5 tomaattia
- 5 dl kasvislientä
- oreganoa
- basilikaa
- sokeria
- suolaa
- mustapippuria
- 2 1/2 dl kermaa
Lisäksi:
- tuoretta basilikaa
- maalaisleipää/patonkia
Valmistusohje:
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit kevyesti oliiviöljyssä isossa kattilassa.
- Pilko tomaatit pienemmiksi paloiksi ja lisää ne kattilaan paseerattujen tomaattien kanssa. Kaada kattilaan lisäksi kasvisliemi.
- Kiehauta ja mausta oreganolla, basilikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Käytä mieluiten tuoreita yrttejä, mutta myös kuivatut käyvät. Anna kiehua pienellä lämmöllä vähintään tunnin ajan.
- Soseuta keitto esim. yleiskoneella tai sauvasekoittimella ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sekaan kerma ja kiehauta nopeasti muutaman minuutin ajan.
- Tarjoa heti ja lisää keiton sekaan kuutioitu maalaisleipä. Viimeistele silputulla basilikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti