lauantai 19. marraskuuta 2011

Kermainen tomaattikeitto

Tomaattikeitto on loistavaa lounasruokaa, mutta sen tekemiseen kannattaa varata reilusti aikaa. Ruoka valmistuu kuitenkin todella helposti, kun muistaa vain olla kärsivällinen. Tällä kertaa tein aika perinteisen kermaisen keiton, johon sai vielä käytettyä kätevästi kuivuneet maalaisleivän jämät. Keitosta tuli todella hyvää, mutta toisaalta hankalapa tällaista herkkua on pilata.

Ainekset:
  • 1 sipuli
  • 1/2 solovalkosipuli
  • oliiviöljyä
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 5 tomaattia
  • 5 dl kasvislientä
  • oreganoa
  • basilikaa
  • sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 1/2 dl kermaa
Lisäksi:
  • tuoretta basilikaa
  • maalaisleipää/patonkia
Valmistusohje:
  1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit kevyesti oliiviöljyssä isossa kattilassa.
  2. Pilko tomaatit pienemmiksi paloiksi ja lisää ne kattilaan paseerattujen tomaattien kanssa. Kaada kattilaan lisäksi kasvisliemi.
  3. Kiehauta ja mausta oreganolla, basilikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Käytä mieluiten tuoreita yrttejä, mutta myös kuivatut käyvät. Anna kiehua pienellä lämmöllä vähintään tunnin ajan.
  4. Soseuta keitto esim. yleiskoneella tai sauvasekoittimella ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sekaan kerma ja kiehauta nopeasti muutaman minuutin ajan.
  5. Tarjoa heti ja lisää keiton sekaan kuutioitu maalaisleipä. Viimeistele silputulla basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...