Ainekset:
- 400 g luomunaudan jauhelihaa
- oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 1/2 solovalkosipuli
- 1 porkkana
- 500 g tomaattimurskaa
- 100 g paseerattua tomaattia
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 5 dl lihalientä
- 1/2 dl punaviinietikkaa
- mustapippuria
- sokeria
Lisäksi:
- spagettia
- tuoretta basilikaa
- parmesaania
Valmistusohje:
- Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Pilko tomaatit neljään osaan.
- Paista porkkanaraastetta hetki oliiviöljyssä paistinpannulla ja lisää sitten pannulle sipulit. Kuullota nopeasti ja paista sitten liha pienemmissä erissä kypsäksi.
- Lisää pannulle paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja viipaloidut tomaatit sekä lihaliemi. Mausta sokerilla ja pippurilla. Lisää vielä pannulle reilu loraus punaviinietikkaa.
- Anna kiehua hiljalleen 1-2 tuntia.
- Keitä spagetti ohjeen mukaan.
- Kokoa annokset lautaselle siten, että spagetista tehdään peti lautasen pohjalle ja sen päälle laitetaan kastike. Viimeistele annos silputulla basilikalla ja raastetulla parmesaanilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti