perjantai 18. marraskuuta 2011

Olutarvio: Stallhagen Baltic (Winter) Porter

Stallhagen Baltic (Winter) Porter on uusi tuttavuus Alkon jouluolutvalikoimassa. Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.

Ahvenanmaalaispanimo Stallhagenin Baltic (tai Winter) Porter on nimensä ja kotipaikkansa mukaisesti balttityylinen portteri. Se näyttää ulkoisesti varsin tyypillisesti ja tyylikkäältä lajityyppinsä edustajalta eli miltei pikimustalta ja reippaasti beigeä kuohkeaa vaahtoa muodostavalta yksilöltä. Myös tuoksu on sellainen kuin sen kuuluukin olla eli toffeemaisen makea, hieman paahteinen, kahvinen ja mokkainen sekä lisäksi lakritsinen ja leipäinen.

Maku on todella makean paahteinen, aivan kuin yhdistelmä mokkakahvia, suklaata ja lakritsia reilusti kärähtäneen mallaksen kera. Lisäksi maussa on kivasti kuivattavaa humalointia, jotta täyteläinen makea maku ei pääse aivan kokonaan dominoimaan. Suutuntuma on kevyt/keskitäyteläinen, sopivan hiilihapokas ja oikein pehmeä.

Stallhagen Winter Porter on todella laadukas portteri, joka on mielestäni tyylilajissaan aivan siellä kärkipäässä ja selvästi esimerkiksi aiemmin maisteltua ja myös Alkon jouluolutavalikoimaan kuuluvaa Saku Porteria parempi. Stallhagenin oluet ovat muutenkin kauttaaltaan laadukkaita, mutta ehkä hieman tylsähköjä, mutta tämä taitaa nousta kertaheitolla panimon omaksi suosikikseni.

Stallhagen Baltic (Winter) Porter:
Panimo: Stallhagen, Suomi
Tyyli: Balttityylinen portteri, 7,0 %
Hinta: 5,06 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 8/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 38/50

2 kommenttia:

  1. Ei ollut tätä viime vuonna!

    VastaaPoista
  2. Tarkemmin ajateltuna ei muuten ollutkaan, kiitoksia korjauksesta! Hyvää se joka tapauksessa oli.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...