lauantai 19. marraskuuta 2011

Olutarvio: Anchor Our Special Ale

Anchor Our Special Alea (tunnetaan myös nimellä Anchor Christmas Ale) on pantu jo vuodesta 1975. Sen salainen resepti vaihtelee vuodesta toiseen samoin kuin pullon etiketissä oleva puu. Olut on tuttu jo Alkon valikoimasta aiemmilta vuosilta ja on toinen tämänvuotisista yhdysvaltalaisista sesonkioluista. Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.

Anchor Our Special Ale näyttää tuopissa erehdyttävästi kolajuomalta eli miltei mustalta ja niukasti vaahtoavalta pienten kuplien kera. Tuoksu on varsin houkutteleva. Siinä on monenlaista jouluista maustetta kuten kanelia, neilikkaa ja piparminttua, toffeeta, karamellia, siirappia, kahvia ja kevyttä paahdetta.

Maku on lakritsinen, kahvinen, paahteinen ja salmiakkinen. Lopussa maku muuttuu todella yllättävän katkeraksi, joka ei välttämättä toimi aivan täysillä tämäntyylisessä oluessa. Suutuntuma on kuohkea, kevyt, mausteinen ja katkeroinen. Olut on varsin laadukas aromatisoitu olut, jonka mausteinen ja katkeroinen makumaailma ei täysin kohtaa omia makutoivomuksia.

Anchor Our Special Ale:
Panimo: Anchor, Yhdysvallat
Tyyli: Aromatisoitu olut, 5,5 %
Hinta: 3,49 euroa / 0,355 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...