lauantai 12. marraskuuta 2011

Chili con carne texmextyyliin

Chili con carnea voi tehdä monella eri tavalla, sillä vapaasti suomennettuna ruoannimi tarkoittaa chilipaprikaa lihan kanssa. Tällä kertaa liha oli luomunaudan jauhelihaa ja chili melko mietoa suomalaista versiota. Myös tarjoilussa voi käyttää mielikuvitusta, mutta täytetyt paprikat toimivat aina. Chili con carnea kannattaa kypsentää pitkään ja maltilla eli vähintään tunnin, mutta mieluummin hieman pidempään.



Ainekset:

  • 400 g luomunaudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1/2 solovalkosipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tuoretta chiliä
  • piri piriä
  • oliiviöljyä
  • korianterinlehtiä
  • 1 tölkki punaisia kidneypapuja
  • 4 tomaattia
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 5 dl lihalientä
  • 2 paprikaa
Lisäksi:
  • patonkia
  • jääsalaattia
  • limetti
Valmistusohje:
  1. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  2. Huuhtele ja halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulit öljyssä. Lisää jauheliha ja valkosipuli sekä chilit ja paista jauheliha kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja piri piri -mausteseoksella.
  3. Hienonna korianterinlehdet. Halkaise tomaatit neljään osaan ja lisää kasariin. Lisää myös tomaattimurska ja lihaliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin tunnin ajan.
  4. Lisää pavut noin 15 minuuttia ennen ruoan valmistumista. Laita samaan aikaan halkaistut ja puhdistetut paprikat uuniin pehmenemään. Lisää lopuksi sekaan korianterinlehdet. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
  5. Täytä paprikanpuolikkaat chili con carnella ja lisää lautaselle vielä jääsalaattia sekä limettiä. Tarjoa patongin tai vaalean leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...