Ainekset:
- 400 g luomunaudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1/2 solovalkosipuli
- suolaa
- mustapippuria
- 2 tuoretta chiliä
- piri piriä
- oliiviöljyä
- korianterinlehtiä
- 1 tölkki punaisia kidneypapuja
- 4 tomaattia
- 400 g tomaattimurskaa
- 5 dl lihalientä
- 2 paprikaa
Lisäksi:
- patonkia
- jääsalaattia
- limetti
Valmistusohje:
- Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Huuhtele ja halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulit öljyssä. Lisää jauheliha ja valkosipuli sekä chilit ja paista jauheliha kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja piri piri -mausteseoksella.
- Hienonna korianterinlehdet. Halkaise tomaatit neljään osaan ja lisää kasariin. Lisää myös tomaattimurska ja lihaliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin tunnin ajan.
- Lisää pavut noin 15 minuuttia ennen ruoan valmistumista. Laita samaan aikaan halkaistut ja puhdistetut paprikat uuniin pehmenemään. Lisää lopuksi sekaan korianterinlehdet. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
- Täytä paprikanpuolikkaat chili con carnella ja lisää lautaselle vielä jääsalaattia sekä limettiä. Tarjoa patongin tai vaalean leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti