lauantai 5. marraskuuta 2011

Olutarvio: Fuller's Old Winter Ale

Fuller'sin Old Winter Ale kuuluu Alkon 2011 jouluoluisiin, mutta se on tuttu myös aiemmilta vuosilta. Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.

Old Winter Ale on tuopissa kirkas ja kuparisenruskea. Vaahto on aluksi runsasta, pienikuplaista ja kermaista sekä kestää jonkun aikaa.  Visuaalisesti olut on siis varsin lupauksia herättävä. Sen tuoksu on makean karamellimaisen maltainen pienen paahdon sävyttämänä. Ensivaikutelma mausta on miltei kermaisen pehmeä. Maussa on siis mukavasti ja omaan makuun juuri sopivasti toffeemaista ja karamellimaista makeutta sekä myös kivasti katkeroa. Humalointi on siis oikein onnistunut. Suutuntuma oluessa on keskitäyteläinen ja yllättävän humalainen, mutta joka tapauksessa pehmeä ja helposti juotava. Maku kestää suussa myös melko pitkään ja pistelee vielä lopussa mennessään ikeniä kuivakalla humalalla.

Kokonaisuutena olut on siis varsin hyvä ja helposti kulautettava brittiale. Sen heikkoutena voi pitää tietynlaista yksioikoisuutta ja helppoutta eli mitään kovin moniulotteista makunautintoa se ei tarjoa. Toisaalta miksi pitäisikään, omassa lajissaan tämä on erittäin toimiva olut.

Fuller's suosittelee olutta nautittavaksi punaisen lihan, riistan ja vahvojen juustojen kanssa.

Fuller's Old Winter Ale:
Panimo: Fuller's, Englanti
Tyyli: English strong ale, 5,3 %
Hinta: 3,71 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 13/20 = Yhteensä 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...