Ruokaa voi koristella ja maustaa esimerkiksi tuoreilla yrteillä oman makunsa mukaan tai vaihtoehtoisesti keiton pinnalle voi laittaa vaikka paahdettuja ja rouhittuja pähkinöitä tai rapeaksi paistettua ilmakuivattua kinkkua.
Ainekset:
- 1 kg maa-artisokkia
- 300 g jauhoisia perunoita
- 1 purjo
- 1/2 solovalkosipuli
- voita
- kasvisfondia
- 2 1/2 dl kermaa
- sherryä
- valkopippuria
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje:
- Kuori ja paloittele maa-artisokat ja perunat pienemmiksi paloiksi. Laita maa-artisokat heti kattilaan veteen, koska muuten ne tummenevat. Lisää kattilaan niin paljon vettä, että juurekset peittyvät veden alle. Lisää kasvisfondi ja karkeasti paloitellut/murskatut valkosipulin kynnet kattilaan ja keitä kunnes juurekset ovat kypsiä eli noin 20 minuuttia.
- Viipaloi purjon valkoinen osa ja freesaa nopeasti voissa paistinpannulla. Laita sivuun odottamaan.
- Soseuta maa-artisokat, perunat, purjo ja valkosipuli sauvasekoittimella. Lisää sekaan sopivasti keitinvettä, loraus sherryä ja kerma. Mausta valkopippurilla. Tarkista maku. Koristele tuoreella ja silputulla basilikalla ja tarjoa patongin/maalaisleivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti