maanantai 7. marraskuuta 2011

Uuniomenat marenkikuorrutteella

Uuniomenien täytteen suhteen voi käyttää kekseliäisyyttä, mutta tämä resepti on otettu suoraan Ruokalasta. Kookoshiutaleet tuovat kivan ja hieman eksoottisen maun, jota kannattaa tasapainottaa hyvällä vaniljajäätelöllä. Marenkia paistaessa kannattaa olla tarkkana, sillä se palaa todella helposti. Herkullista täytettä tai pikemminkin sen nestettä kannattaa lusikoida myös jäätelön päälle. Ruokalan reseptin mukaan tuli todella hyvä jälkiruoka, joten ei muuta kuin testaamaan.


Ainekset:
  • 4 isoa omenaa
  • 4 rkl voita
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl siirappia
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 rkl mantelirouhetta
  • vaniljajäätelöä
Valmistusohje:
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Poraa omenasta siemenkota pois omenaporalla, niin että omenan keskelle muodostuu aukko. Sekoita pehmeä voi, piparkakkumauste, kookoshiutaleet ja siirappi keskenään ja täytä omenoiden aukot täytteellä. Nosta omenat uunivuokaan ja paista noin 30 min. Kun omenat ovat kypsiä, anna niiden olla vielä vuoassa ja valmista marenki.
  3. Kuumenna uuni grillivastuksille tai 225 asteeseen ylälämmölle. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri keskenään kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon lopuksi mantelirouhe.
  4. Lusikoi vaahtoa kypsien omenoiden päälle ja paahda omenoita vielä pari minuuttia kovassa lämpötilassa, että marenki saa kauniin ruskean värin.
  5. Tarjoile heti vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...