maanantai 21. marraskuuta 2011

Paistettu siikafile ja yrttimarinoidut uunikasvikset

Kalafile ei tarvitse aina kaveriksi raskasta perunamuussia, vaan lisukkeeksi voi tehdä vaikkapa hieman uunikasviksia. Tähän voi käyttää niitä ainesosia mitä kulloinkin kaapista sattuu löytymään. Makea bataatti sopii esimerkiksi yllättävän hyvin monenkinlaisen ruoan kaveriksi varsinkin kun sen seurana on myös esimerkiksi sipulia. Juureksia kannattaa marinoida jääkaapissa jonkun aikaa ennen paistamista, jotta yrttien maut tarttuvat niihin paremmin. Kalan ja sen kastikkeen valmistaa kätevästi aivan loppuvaiheessa viidessä minuutissa, joten tämä ruoka sopii hyvin esimerkiksi kiireisen arki-illan keskelle.


Ainekset:
  • 2 siikafileetä
  • suolaa
  • pippuria
  • voita
  • valkoviiniä
  • kermaa
  • tilliä
Yrttimarinoidut uunikasvikset:
  • 2 sipulia
  • 1 bataatti
  • 1 pala selleriä
  • oliiviöljyä
  • provencen yrttisekoitusta
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Kuori kasvikset ja leikkaa ne paksuiksi paloiksi. Sekoita reilusti oliiviöljyä kasvisten sekaan ja mausta suolalla, pippurilla ja yrttisekoituksella. Anna marinoitua puolisen tuntia.
  2. Levitä kasvikset leivinpaperille uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.
  3. Paista siikafileet kuumalla pannulla voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota fileet pois pannulta ja pidä lämpimänä. Kaada pannulle loraus valkoviiniä ja kermaa sekä anna kiehahtaa. Näin saat tehtyä samalla yksinkertaisen ja mehevän kastikkeen kalalle.
  4. Kokoa annokset ja viimeistele tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...