Vartaat kannattaisi grillata rapeaksi, mutta talvella sisätiloissa paras vaihtoehto on joko uunin grillivastus tai parillapannu.
Valmis annos |
Kebabit:
- 400 g karitsan jauhelihaa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl vettä
- 1 kananmuna
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 limetti
- 1/2 ruukkua ruohosipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 chilipalko
- 1 tl suolaa
- 1/2 rkl garam masala -maustesekoitusta
- 200 g turkkilaista jogurttia
- 2 säilykepersikan puolikasta
- 1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
- 1 rkl limetinmehua
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- suolaa
- mustapippuria
Vartaat ennen uunia |
Valmistusohje:
- Valmista ensin persikkaraita. Leikkaa persikka kuutioiksi ja hienonna mintunlehdet. Sekoita jogurtti ja persikkakuutiot sekä mausta mintulla, limetin mehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kulhossa kaurahiutaleet ja vesi. Anna turvota hetken aikaa. Lisää sekaan limetinmehu, perunajauhot, kananmuna ja jauheliha.
- Hienonna ruohosipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Sekoita hienonnetut ainekset ja mausteet jauhelihan joukkoon tasaiseksi taikinaksi.
- Muotoile taikinasta öljytyin käsin grillimakkaran paksuisia noin 10 senttimetrin pituisia tankoja ja työnnä niihin halutessasi varrastikut. Kypsennä kebabeja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai parilassa välillä käännellen, kunnes liha on kypsää ja kebabien väri kauniin ruskea.
- Valmista odotellessa couscous ohjeen mukaan.
- Tarjoa kebabit couscousin kera ja mintturaidan kera.
Näyttääpä hyvältä tuo ruoka! :-) Hyvät viikonloput sulle! :-)
VastaaPoista♥ http://annidiary.blogspot.com/
Kiitos kommentista, maku oli myös oikein hyvä. Hyvää viikonloppua myös Tampereelle =)
VastaaPoista