torstai 10. marraskuuta 2011

Olutarvio: Ayinger Winter-Bock

Saksalaisen Aying-panimon doppelbock on osa Alkon tämänvuotista jouluolutvalikoimaa. Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.

Ayingerin Winter-Bock näytää tuopissa melko lailla kolajuomalta eli rusehtavanmustalta. Kevyt vaahto häviää melko nopeasti ja jäljelle jää beigeä pitsiä. Itseäni tämäntyyppinen oluen ulkomuoto ei hirveästi miellytä, mutta onneksi parempaa on luvassa.

Olut tuoksuu kahvilta ja suklaalta. Lisäksi tuoksussa on paahteista mallasta ja siirappia. Maku tuntuu aluksi yhdistelmältä ruisleipää ja kahvia. Tarkemmin tutkittuna mausta paljastuu uusia ulottuvuuksia lakritsin ja siirapin avulla. Mausta löytyy myös pientä paahdetta ja savuista mallasta. Yleisesti maku on aika mielenkiintoinen yhdistelmä makeutta ja suolaisuutta.

Winter-Bockin suutuntuma on melko kevyt, mutta jälkimaku kestää pitkään ja voimistuu vielä loppua kohti. Jälkimaussa paahteisuus ja kuivakka humalointi korostuvat.

Ayingin panimon oluet ovat yleensä laadukkaita ja perusvarmoja eikä tämäkään jouluolut ole poikkeus. Omaan makuun Winter-Bock on kuitenkin hieman yllätyksetön olut.


Ayinger Winter-Bock:
Panimo: Aying, Saksa
Tyyli: Doppelbock, 6,7 %
Hinta: 3,84 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...