sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Olutarvio: Laitilan Kievari Savuruis

Laitilan Kievari Savuruis on suodattamaton pohjahiivaolut ja osa Alkon tämänvuotista jouluolutvalikoimaa. Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.

Olut on väriltään vaaleanruskea ja sameahkö sekä hieman valju. Tuoppiin kaadettaessa vaahtoa syntyy vain maltillisesti, ja sekin haihtuu nopeasti tiehensä. Tuoksussa on nimen ja genren mukaisesti melko kivasti savua ja erityisesti palvikinkkua sekä hieman tervapastillia. Ruis on hieman tuntemattomampi tuoksu oluessa, mutta hetken pähkäiltyä sekin tuntuu sieraimissa leipämaisena maltaana.

Maku on hieman vetisempi kuin tuoksu antaisi ymmärtää. Maussa on savua jonkun verran, mutta enemmänkin olisi kaivannut. Leipämainen mallas tulee myös maussa esiin, ja varsinkin lopussa myös ruis tuntuu maistuvan aika hyvin. Yleisvaikutelma on varsin kuiva. Oluen suutuntuma on melko hiilihapokas ja kevyt.

Savuruis on varsin kelvollinen savuolut, joka on helposti juotava ja täten myös melko yksioikoinen. Hieman voimakkaampia ja monimuotoisimpia olutelämyksiä haluaville voi suositella ennemmin vaikkapa saksalaista klassikkoa eli Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbockia, joka kuuluu Alkon jouluolutvalikoimaan.

Laitilan Kievari Suviruis:
Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Suomi
Tyyli: Savuolut, 5,3 %
Hinta: 3,87 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...