tiistai 29. marraskuuta 2011

Olutarvio: Estrella de Navidad

Estrella de Navidad on espanjalainen lager ja osa Alkon tämänvuotista jouluolutvalikoimaa. Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.

Arviovuorossa on lähtökohtaisesti omituisin jouluolut tämänvuotisessa valikoimassa, espanjalainen premium lager, jota on todella vaikea mieltää jouluiseksi olueksi. Yhtymäkohta löytyy oluen nimestä, joka tarkoittaa suomeksi joulutähteä.

Kirkas ja kullankeltainen olut ei vaahtoa tuoppiin kaadettaessa juurikaan, mutta jättää jälkeensä sentään kepeän valkoisen pään. Oluen tuoksu on miedon maltainen, hitusen sitruksinen ja aavistuksen leipämainen. Tuoksu on melko raikas, mutta tylsä ja mitäänsanomaton.

Maku on sen sijaan tuoksua raikkaampi ja miellyttävämpi. Maku on melko kuiva ja siinä on aavistus ruohoa, mallasta, yrttejä ja lisäksi myös makeutta. Maku on tasapainoinen ja juotava, mutta persoonaton. Suutuntuma on keskitäyteläinen, melko hapokas, kuohkea ja pehmeähkö. Maku muuttuu lopussa myös suuta kivasti kuivattavaksi.

Estrella de Navidad ei odotetusti liity nimestään huolimatta millään tavalla jouluun eikä sen ottamista Alkon valikoimaan voi oikein ymmärtää. Jos oluesta haluaa nauttia joulua, niin suosittelen kulauttamaan sen alas raikkaana janojuomana joulusaunan jälkeen. Tämä olut on parhaimmillaan kesähelteellä eikä kylmänä talvi-iltana.

Estrella de Navidad:
Panimo: Hijos de Rivera, Espanja
Tyyli: Premium lager, 5,5 %
Hinta: 2,29 euroa / 0,33 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 4/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 11/20 = Yhteensä 27/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...