tiistai 22. marraskuuta 2011

Tillinen lohikeitto

Lohikeitto on perinteinen suomalainen ruoka, jota on vaikea pilata. Tällä kertaa käytin ruoassa kerman sijasta maitoa sekä en lisännyt siihen voita eli tein siitä hieman vähäkalorisemman. Hetkellisestä oikusta huolimatta ruoka oli oikein hyvää tällaisenäänkin. Lisäksi käytin kiireisenä ja laiskana niin pakastelohta kuin pakastesipulikuutioita, jotka kannattaa korvata tuoreilla ainesosilla. Valitettavasti tällä kertaa kuva jäi ottamatta.

Ainekset:
  • 300 g lohta
  • 7 dl vettä
  • kalaliemifondia
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 500 g perunoita
  • 2 porkkanaa
  • 100 g sipulikuutioita
  • 2 dl maitoa
  • suolaa
  • tilliä hienonnettuna
Valmistusohje:
  1. Kuori perunat ja porkkanat. Kuutioi perunat ja leikkaa porkkanat ohuiksi lanteiksi.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kattilaan kalaliemifondi ja pippurit. Lisää sitten perunat,  porkkanat ja sipulikuutiot kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia eli kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Lisää jäiset kalakuutiot ja keitä hiljalleen viisi minuuttia. Jos käytät tuoretta lohta, niin keittoajaksi riittää noin kaksi minuuttia.
  4. Kaada keittoon maito ja kiehauta varovasti. Mausta suolalla ja tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...