lauantai 5. marraskuuta 2011

Olutarvio: Malmgård Arctic Circle Ale

Malmgård Arctic Circle Ale on jo aiemmilta vuosilta tuttu sesonkiolut ja kuuluu jälleen Alkon valikoiman jouluoluisiin. Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.

Malmgårdin panimo on ehdottomasti eräs Suomen parhaista pienpanimoista. Arctic Circle Ale kehitettiin käsittääkseni muutama vuosi sitten ulkomaiden markkinoille, jonka seurauksena oluella lienee myös eksoottinen ja hieman harhaanjohtava nimi, sillä panimo sijaitsee Loviisassa eikä suinkaan lähelläkään napapiiriä. Olut on ainakin lähtökohdaltaan melko erikoinen, sillä sen valmistuksessa on käytetty katajaa ja ruista, jotka eivät ole niitä aivan tavallisimpia oluen ainesosia. Lisäksi humalia on reilusti eli 60 EBU-yksikköä, joten lupaavalta vaikuttaa.

Aromatisoitu olut on väriltään ruskeanpunainen, melko samea ja niukasti vaahtoava. Raikas ja kirpeä tuoksu on kuin suoraan havumetsästä. Lisäksi nenään kantautuu paahteisen kahvin ja karamellin aromeita. Maku on yhdistelmä makeutta ja katkeroa. Aluksi maku tuntuu hieman turhan yksioikoiselta, mutta hiljalleen se alkaa avautua ja monipuolistua. Katajanmarjaa en osaa suoraan mausta erottaa, mutta maussa on kuitenkin raikkautta ja yrttisyyttä, joka oletettavasti tulee juuri katajanmarjoista. Keskitäyteläinen suutuntuma on kuohkeahko ja raskas. Jälkimaku tuntuu suussa pitkään ja muuttuu lopussa hieman katkerammaksi.

Arctic Circle Ale on melko omalaatuinen olut, joka on tehty laadukkaasti, mutta oluen maltainen perusrunko on omaan makuuni turhan makea.

Malmgård Arctic Circle Ale:
Panimo: Malmgårdin panimo, Suomi
Tyyli: Aromatisoitu olut, 7,3 %
Hinta: 4,99 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...