keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Olutarvio: Erdinger Schneeweisse

Erdinger Schneeweisse on ainakin itselle uusi tuttavuus eikä tätä käsittääkseni ole ollut aiemmin tarjolla Alkon valikoimissa. Nyt olut on osa Alkon jouluoluiden sesonkivalikoimaa. Katso myös muut blogissa arvioidut vuoden 2011 jouluoluet.

Erdinger Schneeweisse tarkoittaa suomeksi lumivalkeaa ja vuonna 1935 perustetun vehnäoluisiin erikoistuneen saksalaispanimon valmistama olut. Erdingerin panimo on itse asiassa maailman suurin panimo mitä tulee tuotantomääriin vehnäoluiden suhteen.

Olut on siis kategorisesti vehnäolut ja tarkemmin ottaen hefeweizen eli suodattamaton vehnäolut. Tuoppiin kaadettaessa olut vaahtoaa reippaasti ja kuohkeasti, mutta asettuu lopulta nätisti samean oranssinkeltaisena. Tuoksu on sitrushedelmäinen, raikas ja makeahko. Lisäksi siinä on kevyesti banaania ja yrttejä muttei juurikaan hiivaa. Hefeweizenit ovat tyypillisesti melko makeita ja hedelmäisiä täyteläisen rungon kera. Tämä tuntuu hieman tyylin kevytversiolta. Vehnä ei ole maussa kovinkaan kummoisesti esillä, joka on hieman yllättävää. Hedelmäisyyttä on kuitenkin aika kivasti ruohoisen humaloinnin kera. Maku ei ole kovin raikas, mutta varsin helposti juotava. Olut olisi kaivannut enemmän runkoa ja raikkautta, joten ei tämä ole kovin ikimuistettava olut. Lisäksi ihmetyttää miksi olut on valittu jouluolutvalikoimaan.

Erdinger Schneeweisse:
Panimo: Erdinger Weissbräu, Saksa
Tyyli: Hefeweizen, 5,6 %
Hinta: 3,67 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...